image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Blog

lifting sani

Cum alegi chirurgul pentru operatia de ridicare a sanilor

Lifting sani sau mastopexia este o operatie estetica prin care se ridica sanii si se reface forma lor in cazul in care si-au pierdut aspectul frumos dupa sarcina si alaptare, dupa cure de slabire sau au avut un aspect lasat (ptozat) chiar si in adolescenta din cauze genetice.

Interventia chirurgicala se realizeaza de obicei sub anestezie generala si dureaza aproximativ 2-3 ore. Dupa operatie este mai bine sa ramaneti sub supraveghere medicala urmatoarele 24 ore datorita tipului de anestezie practicat.

Recuperarea postoperatorie nu este dificila, puteti relua activitatile obisnuite de a doua zi postoperator daca nu presupun eforturi fizice mari, aproape ca nu exista durere si singurul lucru care trebuie facut este purtarea unei bustiere care sa sustina sanii pana la vindecarea cicatricilor.

Interventia chirurgicala ( lifting sani ) are un grad mare de succes si pacientele sunt satisfacute de rezultatele obtinute, totusi trebuie avut in vedere faptul ca acest lucru se realizeaza cu pretul unor cicatrici. Doar un foarte mic grad de ptoza se poate corecta prin marirea sanilor cu implanturi de silicon, majoritatea cazurilor avand nevoie de eliminarea pielii in exces si repozitionarea areoleor. Acest lucru va produce invariabil cicatrici; in functie de tipul de lifting mamar indicat cicatricile pot fi situate circular la limita areolelor, vertical pana in santul de sub sani si la nivelul acestui sant.

In cazul in care pe langa aspectul cazut nu sunteti multumita nici de volumul pe care il au sanii, in aceeasi interventie chirurgicala puteti opta pentru marirea acestora prin introducerea unor implanturi de silicon (augmentare mamara).

Pentru a lua cea mai potrivita decizie pentru aceasta operatie ar trebui sa fiti consultata de un chirurg plastician care sa va explice procedeul chirurgical indicat pentru modul in care arata sanii dumneavoastra. Sanii nu sunt toti la fel deci si procedeul chirurgical trebuie adaptat.

Pentru a va asigura ca luati o decizie corecta verificati reputatia chirurgului si a clinicii alese. Asigurati-va ca cel care va va opera are un palmares bun disciplinar si este pe deplin licentiat pentru a practica chirurgia estetica.

Programati-va intotdeauna la o intalnire initiala cu chirurgul si pregatiti o lista de intrebari pe care sa i le adresati cum ar fi: ce se poate obtine, care sunt riscurile si posibilele complicatii, care este perioada de recuperare, etc.. Asigurati-va ca primiti raspuns la toate intrebarile pe care le aveti si daca nu sunteti convinsa de informatiile primite sau nu aveti incredere in chirurgul respectiv cautati un alt specialist. O interventie de chirurgie estetica este o munca de echipa in care colaborarea este esentiala. Daca nu puteti colabora inseamna ca nici rezultatele nu vor fi pe masura asteptarilor.

Pentru a va bucura cat mai mult de forma frumoasa a sanilor ar trebui sa aveti grija sa va mentineti greutatea constanta, sa nu ramaneti insarcinata mai devreme de cel putin 1 an dupa operatiia de lifting sani si daca sanii sunt mari sa le oferiti sustinerea necesara prin purtarea unor sutiene adecvate.

Leave a Reply