image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Blog

tratamentul ridurilor

Tratamentul ridurilor prin umplere cu acid hialuronic

Tratamentul ridurilor

La modul in care timpul lasa semne pe fetele noastre participa mai multi factori:

  • 1.factorul genetic
  • 2.mediul in care traim: poluare, stres, expunere la raze ultraviolete naturale(expunerea solara) sau artificiale (bronzatul la solar)
  • 3.obiceiuri personale: consumul mic de legume si fructe crude care in timp duc la carente vitaminice, fumatul, lipsa exercitiului fizic, statusul mental (s-a constatat ca persoanele depresive imbatranesc mult mai repede decat cele cu un tonus psihic bun), lipsa ingrijirii adecvate a pielii, etc.

Unii dintre acesti factori pot fi influentati prin schimbarea modului in care ne comportam cu propriul corp dar din nefericire nu putem face sa nu mai imbatranim. Odata cu inaintarea in varsta pielea sufera modificari ale structurii si componentei chimice, una dintre cele mai importante fiind scaderea cantitatii de acid hialuronic.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanta care are rolul de a crea legatura intre fibrele de colagen si elastina la nivelul pielii si de a mentine nivelul optim de hidratare al acesteia. Substanta actioneaza ca un burete, fiecare molecula de acid hialuronic fiind in stare sa absoarba de 1000 ori mai multa apa decat volumul propriu, contribuind la mentinerea volumului si densitatii pielii.

Cum actioneaza tratamentul ridurilor?

Prin injectarea acidului hialuronic la nivelul zonelor care si-au pierdut volumul (ex. Pometi, buze, santurile dintre nas si buza superioara, zona in care se formeaza cearcanele) sau prezinta riduri se realizeaza un efect imediat de corectie a aspectului regiunilor tratate.

Cum se administreaza?

Tratamentul ridurilor este injectabil si se realizeaza de obicei dupa aplicarea unor creme anestezice sau dupa racirea zonelor care se vor trata, pentru scaderea sensibilitatii.

Eu prefer sa efectuez tratamentul dupa efectuarea unor procedee de anestezie locala pentru a elimina orice disconfort din timpul injectarii.

Ce zone pot fi tratate?

  • Santurile dintre nas si buza superioara (santuri nazolabiale)
  • ridurile verticale dintre sprancene
  • ridurile din jurul gurii
  • pometii
  • regiunea cearcanelor
  • buzele (pentru refacerea volumului sau marire suplimentara)
  • ridurile ”marioneta” (santurile care pleaca de la colturile gurii spre mandibula)

Ce efecte adverse exista?

Fiind o substanta pe care o avem in mod natural in corp, nu exista risc de reactii alergice si nu este necesara testarea prealabila.

In general reactiile adverse sunt mici echimoze (vanatai) datorate intepaturilor, edemul regiunilor injectate, usoara durere postinjectare. Toate acestea sunt fenomene tranzitorii (dureaza 2-3 zile).

Din categoria efectelor adverse mai serioase sunt citate infectiile postinjectare sau aparitia granuloamelor (fenomene inflamatorii locale). Acestea sunt foarte rare si au metode adecvate de tratament in caz de aparitie.

Cat dureaza efectul?

Fiind o substanta asemanatoare celei din propria noastra piele, procesul de imbatranire o va afecta in acelasi mod in care afecteaza compusii proprii ai pielii. Acest lucru va duce in timp la disparitia completa a produsului injectat. Durata efectului este variabila de la persoana la persoana (in general in jur de 6-9 luni) in functie de factorii genetici, ingrijirea pielii, fumat, etc.

Ce este liftingul nechirurgical lichid?

Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic poate fi combinat cu cel cu toxina botulinica pentru obtinerea unor rezultate cu adevarat impresionante, fara a fi nevoie de perioade lungi de recuperare sau limitare a contactelor sociale ca in cazul tratamentelor chirurgicale clasice pentru reintinerire (lifting facial). Se obtine practic efectul unui lifting intr-un timp scurt, fara durere si fara riscuri majore: de aici a venit numele de ”lifting lichid”- prin injectari.

2 Comments

  • Gabriela Marin

    Stimatä doamnä Dr. Angela

    cunoasteti tratamentul facial „SCULPTRA” ? Se trateazä ridurile faciale foarte accentuate si as dori sä aflu cam cät ar costa un astfel de tratament la dumneavoasträ. Necesar ar fi cam douä sau trei sedinte.

    Vä multumesc anticipat
    G.Marin

    august 22, 2010 at 4:11 pm
    • Dr. Angela Petre

      Stimata Doamna Marin,

      datorita multiplelor efecte adverse ale fillerului SCULPTRA, ma feresc sa il folosesc si din aceasta cauza nu va pot preciza un pret.
      Exista si alte solutii pentru ameliorarea aspectului ridurilor, cu posibilitatea aparitiei complicatiilor mult mai redusa (transferul de grasime proprie, refacerea volumetriei faciale cu acid hialuronic, etc).
      Pentru a va da un sfat adresat direct problemelor dumneavoastra ar trebui sa va vad.
      Toate cele bune,

      Dr. Angela Petre

      august 22, 2010 at 10:15 pm

Leave a Reply