image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Blog

Dieta, sport sau chirurgie estetica?

Dieta, sport sau chirurgie estetica?

Daca veti analiza fotografii facute inainte si dupa operatii estetice publicate in diverse site-uri de chirurgie estetica veti constata ca cele mai frumoase rezultate sunt acelea la care pe langa operatiile reusite (meritul chirurgului estetician) mai exista ceva ce se datoreaza in intregime pacientilor: scaderea in dimensiuni in zone la distanta de partile corpului care au fost remodelate.

Acest lucru nu este intamplator: pacientii motivati dupa operatiile care le-au adus schimbarile pe care le doreau isi schimba dieta si nivelul de activitate fizica iar toate acestea impreuna duc la rezultate fantastice.

Daca doar veti urma diete (nu conteaza care dintre ele) veti pierde in centimetri pe zonele unde slabiti usor in mod obisnuit iar ariile cu probleme vor ramane la fel. Intotdeauna va fi asa: considerati ca trebuie sa slabiti pentru a imbunatati aspectul soldurilor, coapselor sau abdomenului dar sanii si fata vor pierde primele din volum si vor arata mai rau. Mai mult, daca veti lua in greutate din nou, zonele unde ati slabit cel mai greu vor depune grasime cel mai repede. Dietele sunt bune pentru a va tine greutatea sub control si a scadea riscul de aparitie a unor boli determinate de colesterolul sau glicemia crescute dar nu vor reusi sa va schimbe forma corpului.

Daca doar faceti sport nu e obligatoriu sa slabiti deoarece veti consuma mai multe calorii si prin urmare vi se va face foame imediat dupa sedinta de sport. Muschii pe care ii veti dezvolta sunt mai grei decat grasimea si nu vor exista mari diferente pe cantar dar se vor vedea diferente in centimetri. Un corp cu musculatura lucrata arata mai slab decat un corp chinuit de diete dar fara tonus. In plus, va veti simti mai bine, veti fi mai energici, va veti odihni mai bine si vi se va imbunatati starea de spirit.

Daca va veti limita la operatiile estetice veti arata mai bine pentru un timp dar nu veti face nimic sa va imbunatatiti sanatatea. Sunt multi pacienti care fac lipoaspiratie sau abdominoplastie si apoi dupa un an sau doi se intorc sa mai scoata niste grasime. Lipoaspiratia nu trebuie vazuta ca o metoda de scadere in greutate pe care o folosim periodic cand kilogramele se acumuleaza datorita modului de viata nesanatos.

Lucrurile se imbunatatesc radical cand alegeti doua dintre cele 3 variante (dieta, sport, chirurgie estetica). De exemplu abordarea dieta plus sport face minuni pentru sanatate si va vor scadea intr-o oarecare masura si proeminentele nedorite. Dieta si liposuctia (vibrolipoaspiratia fiind metoda pe care o consider cea mai eficienta) se completeaza si nu numai ca vor elimina grasimea de pe zonele unde nu slabeati natural dar va vor schimba si forma corpului. Nu veti scadea doar in centimetri ci sunt posibile schimbari ale raporturilor intre diferitele parti ale corpului (ex. In cazurile in care pacientele au talie subtire dar au coapse si gambe groase sau au abdomen mare si brate groase dar soldurile si coapsele sunt subtiri).

Exercitiile fizice si vibrolipoaspiratia sau abdominoplastia se completeaza reciproc. Abdomenul fara depozite de grasime si piele in exces va arata mai bine daca musculatura va fi mai tonifiata iar prin eliminarea stratului de grasime este posibila evidentierea unui six-pack pe care altfel nu l-ati fi facut indiferent cat ati fi mers la sala.

Fesele ridicate si spatele cu o curbura frumoasa sunt lucruri care adaugate rezultatului abdominoplastiei va vor face sa fiti mandri de corpul pe care l-ati obtinut.

Cele mai impresionante rezultate apar atunci cand pacientii aleg sa faca toate cele trei lucruri. Aceste persoane isi schimba nu numai aspectul ci si viata in general: alte obiceiuri alimentare, alt stil de viata, alte relatii cu lumea inconjuratoare si cu propria persoana.

Chirurgia de reconturare corporala va aduce pana la un punct pe drumul schimbarii dar pentru a mentine rezultatele sau chiar a le imbunatati sunt necesare vointa si perseverenta pacientului.

Leave a Reply