image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Blog

Vindecarea postoperatorie

Vindecarea postoperatorie

Vindecarea postoperatorie

Adesea pacientii nu realizeaza ca sunt responsabili pentru vindecarea lor la fel de mult ca si chirurgul care i-a operat. Procesul de vindecare trebuie sa fie un parteneriat in care si pacientul trebuie sa-si indeplineasca partea lui.

Ati petrecut luni sau poate ani gandindu-va la aceasta operatie, ati economisit bani si ati visat la un anume rezultat, ati gasit in sfarsit chirurgul in care aveti incredere dar ati planuit cum trebuie sa procedati pentru a va vindeca mai repede?

Ca parte a acestei munci de echipa ma voi stradui tot timpul sa va furnizez informatiile de care aveti nevoie si sa va ajut sa intelegeti prin ce veti trece. Va voi spune mereu ce trebuie sa faceti si ce nu dar adesea pacientii nu realizeaza importanta respectarii acestor indicatii.

Niciun doctor nu va putea fi cu dumneavoastra pas cu pas pe drumul vindecarii asa ca trebuie sa va asumati responsabilitatea si sa faceti ce ati fost invatati. Daca tocmai ati facut o abdominoplastie si vi s-a spus sa mergeti aplecat(a) in primele zile exista un motiv serios: acela de a nu sfarsi cu o cicatrice lata sau, si mai rau, cu linia de sutura desfacuta. Daca ati facut o marire de sani, va simtiti bine si vreti sa iesiti la dans cu prietenii sau sa mergeti la ski inainte ca tesuturile sa se fi vindecat riscati rotirea implanturilor sau alte complicatii care va vor costa timp, bani si durere.

Vindecarea postoperatorie

Va puteti simti mult mai bine decat ati anticipat (ceea ce este minunat) si poate veti vrea sa sarbatoriti dar amintiti-va ca ati suferit o interventie majora si ca recuperarea cere timp. Deciziile pe care le luati in primele saptamani va vor afecta cu siguranta rezultatul final. Respectati indicatiile care v-au fost date si ganditi-va ca acesta este doar pentru un timp scurt daca veti compara cu timpul cat va veti bucura de un rezultat asa cum vi-l doriti.

Ascultati-va chirurgul ( chirurg plastic Bucuresti ), are ani de educatie si experienta si de aceea l-ati ales!

Leave a Reply