image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Blog

augmentarea mamara

Augmentarea mamara – informatii generale

Augmentarea mamara reprezinta introducerea implanturilor mamare. Suferinta psihologica a femeilor care nu sunt multumite cu marimea sanilor este dificil de inteles la adevarata dimensiune; increderea scazuta in fortele proprii, autostima scazuta, teama de a se dezbraca in fata partenerului sau groaza de a proba un costum de baie sunt date uitarii imediat dupa operatie. Augmentarea mamara operatia estetica cel mai frecvent ceruta si care produce cea mai rapida schimbare in bine a psihologiei feminine in cazul in care pacienta are asteptari realiste.

Augmentarea mamara se indica in cazul a doua categorii de paciente: cele care nu au avut niciodata sani de dimensiunea dorita sau cele care au avut bust satisfacator dar in urma sarcinii, alaptarii sau inaintarii in varsta au pierdut din volumul sanilor. In acest ultim caz, daca se impune, se poate asocia marirea de sani cu ridicarea acestora in cadrul aceleiasi interventii chirurgicale.

Se folosesc implante din gel coeziv de silicon, cu forma rotunda sau anatomica si consistenta asemanatoare cu a sanului natural. Noile invelisuri ale protezelor au o structura speciala care nu permite scurgerea siliconului din implant iar in cazul in care acestea ar putea fi taiate sau distruse in cadrul unor accidente foarte violente, consistenta gelului de silicon nu da voie acestuia sa migreze la distanta si poate fi indepartat chirugical relativ usor.

Tipurile de proteze existente ofera pacientelor posibilitatea obtinerii unor rezultate cat mai apropiate de dorintele lor- variaza diametrul, inaltimea, proiectia, consistenta, astfel incat fiecare caz sa fie rezolvat conform particularitatilor acestuia.

Interventia chirurgicalade marire a sanilor se realizeaza de obicei sub anestezie generala si necesita o noapte de spitalizare.

Este dovedit ca implanturile de silicon nu cresc riscul de cancer de san iar plasarea acestora in spatele glandei mamare sau sub muschiul pectoral face ca mamografia sau alaptatul sa poata fi efectuate fara probleme.

Exista mai multe tipuri de incizii care pot fi folosite pentru introducerea protezelor (la marginea areolei, in santul de sub sani, in axila), toate vindecandu-se estetic. Varianta la nivelul areolei are cel mai bun potential de vindecare, devenind aproape imperceptibila in timp si permitand chiar expunerea topless la soare la 3 saptamani postoperator (total interzisa in celelalte cazuri, datorita riscului de pigmentare definitiva a cicatricilor).

Marimea si forma implantului sunt chestiuni de preferinta personala a pacientei dar ideal ar fi sa se aleaga implanturi care vor produce sani in armonie cu dimensiunile toracelui si soldurilor si sa nu favorizeze lasarea sanilor in timp, datorita greutatii mari.

Toate activitatile obisnuite se pot relua de-a doua zi postoperator daca nu presupun efort fizic mare iar in cazul plasarii subglandulare a protezelor aproape ca nu exista durere. Durerea de intensitate mare pe care o descriu unele paciente si care este o motivatie de a nu face acest tip de interventie ( augmentarea mamara )pentru pacientele cu o sensibilitate mare la durere, se poate intalni uneori in cazul plasarii protezelor sub musculatura pectorala; aceasta va trebui sectionata pentru a permite introducerea implanturilor. Recuperarea in acest caz este mai lenta si mai dureroasa dar chiar si asa, durerea se amelioreaza intotdeauna cu tratament antialgic si respectarea indicatiilor legate de regimul de viata imediat postoperator.

Ca in toate interventiile chirurgicale, exista riscuri si posibile complicatii dar, datorita evaluarii atente a pacientelor, investigatiilor medicale preoperatorii, efectuarii corecte a interventiei de catre chirurgi cu experienta, riscurile legate de augmentare mamara sunt minime iar complicatiile (daca apar), perfect tratabile.

Augmentarea mamara este singura modalitate prin care se poate obtine bustul dorit; pastilele pentru cresterea sanilor, exercitiile pentru dezvoltarea pectoralilor, masajele, cremele sunt doar surse de frustrare pentru femeile carora natura nu le-a daruit curbele de care sa fie mandre.

2 Comments

 • Alina Andreea

  Buna ziua,
  Ma intereseaza cat costa marirea sanilor cu macrolane,si daca recomandati acest procedeu (am aflat de aceasta substanta de pe site-ul dvs cu detaliile aferente.).
  Va multumesc!

  octombrie 3, 2013 at 12:11 pm
  • Dr. Angela Petre

   Buna ziua, producatorul Macrolane-ului a retras indicatia produsului pentru marirea sanilor din cauza unor complicatii. Din pacate in acest moment nu exista alta metoda nechirurgicala care sa poata fi folosita in acest scop.
   Costul mare al substantei (in jur de 4000 euro pentru marirea ambilor sani) si faptul ca efectul nu era de durata sunt de asemenea factori care au influentat multe dintre pacientele tratate cu Macrolane sa apeleze ulterior la marirea sanilor cu implanturi de silicon.

   Cu stima,

   Dr. Angela Petre

   octombrie 3, 2013 at 4:22 pm

Leave a Reply