image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Blog

Brahioplastia sau liftingul de brate

Brahioplastia

Brahioplastia  este o operatie estetica facuta pentru inlaturarea excesului de piele si grasime de pe brate, in zona dintre axila si cot.

In general se adreseaza adultilor cu o foarte mare laxitate a tesuturilor bratelor, cu un exces mare de piele datorat pierderii elasticitatii prin inaintarea in varsta sau scaderii masive in greutate.

Operatia pentru liftingul bratelor se poate efectua la pacienti cu greutate relativ stabila si aproximativ normoponderali. Nu este o interventie chirurgicala pentru slabire ci se adreseaza problemelor aparute dupa slabire, pentru refacerea aspectului tonifiat si proportionat al bratelor.

Ce tipuri de brahioplastie se pot efectua?

In functie de marimea excesului de piele si grasime si de localizarea acestora (preponderent la radacina bratului, spre axila sau pe toata lungimea bratului pana la cot) se va stabili tipul de lifting indicat fiecarui pacient.

Brahioplastie cu cicatricea transversala, localizata in axila- se adreseaza pacientilor care prezinta un exces de piele minim si rezulta o cicatrice plasata in pliurile de sub brat. Se asociaza aproape intotdeauna cu lipoaspiratia.

Brahioplastia

Brahioplastia

Brahioplastie pe toata lungimea bratelor – elimina tesutul gras si pielea in exces de la cot pana la axila, rezultand o cicatrice plasata pe fata interna a bratului.

Brahioplastie extinsa – elimina surplusul de piele si grasime atat de pe brate cat si de pe fata laterala a toracelui, cicatricea rezultata prelungindu-se dincolo de axila, in lateralul sanilor. Acest tip de lifting se adreseaza aproape exclusiv persoanelor care au slabit foarte mult, de obicei prin chirurgie bariatrica.

Alternative de tratament

Lipoaspiratia si in special vibrolipoaspiratia (datorita retractiei mari a pielii pe care o permite postoperator) poate fi o alta metoda de tratament la pacientii care au depozite de grasime moderate si un tonus bun al pielii.

Daca pielea are o elasticitate satisfacatoare se va retracta pe noul contur al bratului in urma lipoaspiratiei dar daca prezinta vergeturi (semn de calitate proasta a tesuturilor) si este deja in exces, dupa lipoaspiratie rezultatele vor fi de calitate inferioara. In acest caz singura modalitate de refacere a aspectului normal al bratelor este eliminarea surplusului de piele.

Ce trebuie sa stiti:

Brahioplastia se realizeaza cu internare de o zi, sub anestezie generala si dureaza de obicei 2-2.5 ore. In cazul liftingului extins pe lateralul toracelui timpul operator este mai lung, ajungand la 4-4.5 ore.

Postoperator veti avea nevoie de aproximativ 7-10 zile de concediu deoarece este important sa mentineti bratele ridicate pentru diminuarea edemului (umflaturilor) si sa limitati miscarile.

Cicatricile se vindeca in 2-3 saptamani si la inceput vor avea o culoare rosie-violacee urmand ca aspectul sa se imbunatateasca in urmatoarele luni pana la 1-1.5 ani.

Rezultatele sunt bune in ceea ce priveste reconturarea bratelor si sunt definitive dar acest lucru se realizeaza cu pretul unor cicatrici care pot fi inestetice si sunt plasate in zone in care pot fi vizibile.

Decizia de a urma o interventia chirurgicala brahioplastia este una personala si va trebui sa decideti daca beneficiile in cazul dumneavoastra sunt suficient de mari pentru a accepta riscurile care exista in orice operatie, nu doar in cazul celor de chirurgie estetica: riscuri legate de anestezie, sangerare, hematoame, seroame, infectii, cicatrici inestetice, etc.

4 Comments

 • Soare Raluca

  Buna ziua,

  Sunt din Pitesti as fii interesata de un lifting de brate. As dori sa imi comunicati un cost estimativ.

  Va multumesc !

  septembrie 5, 2014 at 1:11 am
  • Dr. Angela Petre

   Buna ziua,

   Costul estimativ pentru operatia de lifting al bratelor este de 2000 euro.

   Cu stima,

   Dr. Angela Petre
   chirurg plastic

   https://www.drangelapetre.ro

   septembrie 10, 2014 at 12:33 pm
 • ADELINA

  Bună ziua a dori sa va intreb cat ar costa liftingul de brate,va multumesc

  mai 7, 2017 at 7:18 pm
  • Dr. Angela Petre

   Buna seara,
   Costul total al operatiei (cu anestezie, spitalizare o noapte, manecile compresive care vor trebui purtate postoperator si controalele pana la vindecare) este intre 2000-2500 Euro.
   Costul exact se poate stabili doar in urma unei consultatii.
   Daca doriti sa veniti la o consultatie ma puteti contacta direct pentru programare, telefonic sau prin email.

   Toate cele bune,

   dr. Angela Petre

   mai 14, 2017 at 12:46 pm

Leave a Reply