image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Blog

Slabirea in regiunea abdominala

Slabirea in regiunea abdominala – special pentru barbati

Slabirea in regiunea abdominala

Vanitatea poate fi suficienta pentru a motiva barbatii sa scada in greutate dar sanatatea este un motiv mai important. Pierderea de centimetri in jurul taliei poate avea un impact profund asupra modului in care aratati, va simtiti si actionati in toate ariile vietii de zi cu zi.

Iata cateva feluri in care grasimea abdominala va afecteaza sanatatea si tot atatea motive pentru ca prin slabire sa va faceti varsta biologica sa fie cu cel putin 3 ani mai mica decat cea din buletin:

  • Eliminarea grasimii abdominale va poate imbunatati viata sexuala. Da, este corect, cercetatorii au descoperit ca barbatii obezi au de 10 ori mai frecvent probleme sexuale decat barbatii normoponderali. Greutatea crescuta interfera cu stima de sine si confortul in timpul actului sexual dar poate cauza si disfunctii erectile. Pierderea in greutate si activitatea fizica pot reface libidoul si functia sexuala.

  • Grasimea abdominala determina cresterea estrogenilor (hormoni feminini) si scaderea nivelului de testosteron. Nu inseamna ca sunteti mai putin barbat dar obezitatea este aproape intotdeauna insotita de scaderea testosteronului, hormonul care determina caracterele sexuale (pilozitate, masa musculara crescuta, vocea de tonalitate joasa, etc) si influenteaza apetitul sexual. Pe langa aceste efecte, testosteronul scazut poate determina scaderea nielului de energie si motivare, depresie.

  • Depozitele de grasime abdominala favorizeaza un stil de viata sedentar si reciproc. Desi este posibil sa aveti masa musculara corespunzatoare si rezistenta la efort fizic chiar daca sunteti supraponderal, 80% dintre obezi nu se incadreaza in aceasta categorie. Efortul fizic nu poate fi efectuat datorita faptului ca inima si plamanii nu pot trimite destul oxigen in tesuturi. In acest caz este extrem de importanta reluarea progresiva a activitatii fizice si facand asta, greutatea va incepe si ea sa scada.

  • Pierderea grasimii abdominale ajuta la ameliorarea durerilor articulare sau de spate. Obezitatea si inactivitatea pot determina sau inrautati durerile de coloana sau articulatii. Imaginati-va o greutate pe care o purtati in spate clipa de clipa, indiferent ce faceti. Va va obosi, va va produce dureri de umeri, coloana, genunchi. Pierdeti greutatea suplimentara si durerea se va ameliora.

  • Slabirea in regiunea abdominala previne aparitia diabetului zaharat si a bolilor cardiovasculare. Chiar daca sunteti sanatos in prezent, grasimea abdominala va creste riscul de a muri prin infarct. Din nefericire barbatii care se ingrasa in regiunea abdomenului prezinta frecvent depozite de aterom pe peretii arterelor si ingustarea acestora, inflamatii, rezistenta la insulina si diabet zaharat tip 2, nivele anormale de colesterol. Slabirea, activitatea fizica, lipsa fumatului si alimentatia corecta va scad riscurile de a dezvolta probleme cardiace.

Leave a Reply