image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Blog

tipuri de implanturi

Tipuri de implanturi pentru marirea sanilor

Tipuri de implanturi

Decizia de a face o interventie chirurgicala de marire a sanilor este o decizie dificil de luat. Sunt atatea lucruri la care trebuie sa va ganditi! Cum veti arata? Va va face sa va simtiti mai bine, mai increzatoare in propriile forte? Cum vor reactiona cei din jur? Daca vor aparea complicatii? Cum gasiti medicul ideal? Ce implanturi sa alegeti pentru a obtine rezultate cat mai aproape de ce va doriti si care sa aiba cel mai mic risc de a va crea probleme pe viitor? Cu atatea intrebari la care trebuie sa gasiti un raspuns este foarte clar ca aveti nevoie de o documentare foarte amanuntita inainte de operatia mult visata .

Daca la multe dintre aceste intrebari veti gasi singura raspunsul dupa ce va veti analiza dorintele, asteptarile si potentialele beneficii, la intrebarea legata de ce implant sa alegeti ( Tipuri de implanturi )  va este necesar ajutorul chirurgului plastician.

Tipul de implant cel mai folosit pentru marirea sau reconstructia sanului este implantul de silicon. Acesta are o consistenta asemanatoare cu a sanului normal si daca interventia este corect executata si exista tesuturi cu o grosime suficienta deasupra implantului acesta aproape ca nu se va decela la palparea sanului.

Forma pe care doriti s-o aiba sanii poate fi obtinuta alegand corect forma implantului: rotund sau anatomic (mai plat la polul superior si cu proiectie mai mare in partea de jos a implantului). Implanturile rotunde sunt de ales daca va doriti sani mai plini in partea de sus, cu forma rotunjita si poate putin mai artificiali daca se alege un implant cu proiectie mare. Daca visul dumneavoastra este sa aveti sani cu aspect natural, cu polul superior lin si proiectia maxima in dreptul areolelor, forma ideala de implant este cea anatomica.

Indiferent de forma aleasa, baza implantului trebuie sa fie proportionala cu marimea toracelui dumneavoastra (sanii nu trebuie sa depaseasca toracele in lateral si nici nu trebuie sa se uneasca pe linia mediana). In functie de cat de elastice sunt tesuturile dumneavoastra se alege proiectia implantului si acesta este singurul parametru pe care il putem modifica pentru a va apropia de volumul pe care il doriti.

Tipuri de implanturi in functie de pret.

Pretul implanturilor variaza in functie de producator, de calitatea acestora si ca regula generala implanturile anatomice sunt mai scumpe decat cele rotunde.

Ca la toate interventiile chirurgicale exista riscuri: sangerare, infectie, reactii alergice la substantele folosite la anestezie dar pe langa acestea este de mentionat un fenomen dependent strict de prezenta implantului de silicon in corpul pacientelor- contractura capsulara. Capsula este o reactie a organismului prin care se incearca izolarea corpului strain reprezentat de implant si apare indiferent de tipul de implant folosit; la unele paciente aceasta capsula se ingroasa, strange implantul si il deformeaza, poate produce durere si modifica forma sanului. Tratamentul in aceste cazuri este numai chirurgical, se scoate capsula si se reintroduc alte implanturi. Aceasta situatie este rara dar este intotdeauna de precizat si de discutat deoarece uneori indiferent de precautiile pe care le ia chirurgul pentru a evita aparitia acestei complicatii reactivitatea organismului uman nu poate fi prevazuta.

Oricum, exista multe variabile cu care se poate lucra pentru a va apropia cat mai mult de forma pe care o considerati ideala si multe lucruri care se pot face pentru a va asigura o recuperare fara complicatii; un chirurg experimentat in realizarea operatiilor estetice va va da toate detaliile de care aveti nevoie pentru a va decide.

Leave a Reply