image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Blog

Despre chirurgia estetica

Despre chirurgia estetica

Despre chirurgia estetica

Chiar daca in zilele noastre chirurgia estetica a ajuns sa poata modifica radical infatisarea pacientilor, intotdeauna vor exista si lucruri pe care chirurgul plastician nu le va putea realiza, indiferent cat de talentat ar fi.

Care sunt limitele chirurgiei cosmetice? Din ce punct incolo schimbarile pe care si le doresc pacientii nu mai sunt posibile?

 • limite care tin de sanatatea pacientilor

Ca in orice alt act medical chirurgia cosmetica trebuie mai intai sa nu produca un rau pacientului. Pornind de la acest principiu si de la faptul ca operatiile estetice nu au ca scop tratarea unei probleme medicale ci sunt lucruri pe care pacientul alege sa le faca din propria dorinta, trebuie luate toate masurile pentru ca interventia sa se desfasoare in conditii de siguranta. Se fac analize si investigatii, consulturi interdisciplinare si tot ce mai este necesar pentru a nu pune in pericol pacientii. Nu ar folosi nimanui o operatie reusita din punct de vedere estetic dar pacientul sa aiba complicatii cardiace sau respiratorii datorate faptului ca starea lui de sanatate preoperatorie era precara.

– limite datorate procesului natural de vindecare.

Indiferent de indemanarea chirurgului sau de metodele de sectionare si ulterior de sutura a pielii vor ramane cicatrici. Nu exista inca posibilitatea de a efectua o operatie fara cicatrici si ideile multor pacienti ca se pot elimina cicatricile sau ca operatia cu laser nu lasa cicatrici sunt complet false. Cicatricile operatiilor estetice pot fi ascunse in zone greu vizibile, pot fi facute sa arate subtiri ca un fir de ata in cazurile ideale dar exista si variante mai putin fericite in care, in ciuda precautiilor luate, aspectul lasa de dorit. Daca se cunosc particularitatile de vindecare cu cicatrici inestetice (pigmentate, hipertofice sau chiar keloide) este mai bine sa se renunte la interventia respectiva sau sa se discute variante care impun prezenta unor cicatrici mai putine. De obicei nu se tine cont de prezenta cicatricilor in dauna formei pe care o poti obtine dar in cazurile cu probleme de cicatrizare lucrurile trebuie vazute exact invers.

– limitele metodelor chirurgicale-ex. Lipoaspiratia folosita ca singur tratament pt. tratarea obezitatii sau celulitei, tentativa de realizare a unui lifting mamar doar prin introducerea de implanturi de silicon, fara eliminarea excesului de piele de teama cicatricilor (se vor obtine doar sani mai mari dar la fel de lasati si care isi vor accentua ptoza rapid din cauza greutatii suplimentare)

-nu se pot obtine transformari radicale ale fizionomiei astfel incat pacientul sa semene cu altcineva. Pacientii vin uneori la consultatii cu fotografii ale unor vedete; sunt utile astfel de fotografii dar doar pentru ca medicul sa inteleaga gradul de schimbare dorit (ex. volumul sanilor la care viseaza pacienta) nu pentru a incerca obtinerea unei asemanari cu persoana din fotografie. In chirurgie conteaza intotdeauna de la ce se porneste si cum fiecare este diferit in felul sau si asimetriile sunt regula in natura niciodata nu se vor obtine doua persoane identice prin apelarea la chirurgia estetica.

2 Comments

 • Mihaela Dragusin

  Mihaela
  Buna seara,
  M-ar interesa care este pretul aproximativ al unei operatii de labioplastie, eventual in combinatie cu cea de reintinerire a vaginului.
  Va multumesc.

  ianuarie 9, 2014 at 5:13 pm
 • Dr. Angela Petre

  Buna seara,

  Costurile sunt urmatoarele:
  -labioplastie 800 euro
  -vaginoplastie 1000 euro
  -vaginoplastie cu labioplastie 1200 euro

  Cele doua interventii sunt efectuate cel mai frecvent impreuna atat datorita perioadei de vindecare in care este necesar repausul sexual cat si reducerii semnificative a costurilor (o singura anestezie peridurala, aceleasi materiale necesare, etc).

  Cu stima,

  dr. Angela Petre

  ianuarie 10, 2014 at 5:15 pm

Leave a Reply