image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Blog

Trenduri in chirurgia estetica

Trenduri in chirurgia estetica

Trenduri in chirurgia estetica

Chirurgia estetica evolueaza continuu, aducand tehnici noi si variante inovative de tratament (plus trendurile de rigoare) atat in zona procedeelor chirurgicale cat si in cea a tratamentelor neinvazive.

In trecut un lux rezervat doar celor cu o situatie financiara extrem de buna, chirurgia estetica a devenit in ultimii ani accesibila publicului general permitand tot mai multor persoane sa se bucure de avantajele tratamentelor estetice. Datorita acestui fapt numarul de proceduri chirurgicale si nechirurgicale efectuate creste de la an la an.

In afara scaderii costurilor/cresterii veniturilor, exista mai multe cauze pentru cresterea masiva a cererii pentru proceduri estetice.

Celebritatile vorbesc deschis despre tratamentele chirurgicale estetice efectuate si in acest fel cresc gradul de acceptare si destigmatizeaaza operatiile in scop estetic in randul populatiei obisnuite.

Selfies si social media pot fi un alt motiv al popularitatii crescande a chirurgiei plastice datorita focusarii pe modul in care aratam in fotografii. In acest scop tot mai multe cereri se adreseaza intineririi si infrumusetarii aspectului facial. In majoritatea cazurilor acestea sunt perfect rezolvabile folosind tratamente nechirurgicale de tipul injectiilor cu acid hialuronic si botox.

Pacientii interesati de chirurgie estetica au acces la mai multe informatii si sunt din ce in ce mai educati atat in privinta beneficiilor chirurgiei estetice cat si in legatura cu riscurile si potentialele complicatii; aceste lucruri permit astazi luarea unor decizii informate, dupa o profunda analiza a raportului risc/beneficiu.

In Romania, ca si in majoritatea tarilor lumii, marirea sanilor conduce detasat clasamentul operatiilor estetice de multi ani. Totusi, ca noutate, a aparut si in tara noastra cererea folosirii implanturilor de silicon de dimensiuni moderate, care sa permita rezultate cu aspect mai apropiat de natural. Chiar daca exista inca si paciente pentru care “cu cat mai mare, cu atat mai bine”, numarul acestora nu mai este atat de mare ca in urma cu cativa ani. Acest lucru este imbucurator deoarece va permite pacientelor sa se bucure de rezultatele unei augmentari mamare reusite un numar cat mai mare de ani, fara complicatiile la care s-ar expune prin folosirea unor implanturi de dimensiuni prea mari pentru toracele lor.

Operatiile estetice dupa nastere sunt din ce in ce mai frecvente deoarece tot mai multe femei doresc sa revina la formele dinainte de sarcina si sunt dispuse sa urmeze tratamente chirurgicale pentru acest lucru. Abdominoplastia pentru eliminarea excesului de piele de pe abdomen, lipoaspiratia pentru depozitele de grasime de pe solduri, liftingul sanilor lasati dupa alaptare sau vaginoplastia pentru eliminarea sechelelor nasterii pe cale naturala sunt operatii care permit refacerea contururilor femeilor care au devenit mame dar care nu renunta la a arata si a se simti bine in corpurile lor.

Atat in Romania cat si la nivel international chirurgia estetica genitala este in continua crestere. Labioplastia si vaginoplastia sunt operatii cerute atat de femeile tinere deranjate de aspecte inestetice ale zonei genitale cat si de femei mature, care au avut toti copiii pe care si-i doresc si decid sa rezolve problemele estetice si functionale lasate de sarcina sau imbatranirea tesuturilor. Chirurgia estetica genitala este urmata aproape intotdeauna de un grad foarte mare de satisfactie a pacientelor operate, acestea declarand ca sunt mai increzatoare, mai deschise si mai relaxate in relatiile cu partenerii iar viata sexuala este imbunatatita (daca exista inainte de operatie) sau este inceputa fara jena si teama la gandul reactiei pe care o vor provoca partenerului.

Datorita studiilor aprofundate si tehnicilor chirurgicale imbunatatite a aparut un nou trend in privinta remodelarii corporale folosind transferul de grasime. Aceasta procedura implica indepartarea grasimii din zonele corporale unde nu se doreste a avea grasime si folosirea ei pentru modificarea formei si volumului unei alte zone. Pentru a obtine acest lucru se efectueaza lipoaspiratia abomenului, a soldurilor sau coapselor si dupa prelucrarea grasimii recoltate aceasta se injecteaza in fese, sani sau la fata pentru obtinerea rezultatului dorit. Transferul de grasime are efect permanent si celulele care supravietuiesc pe zonele receptoare au aceleasi calitati ca celulele adipoase obsnuite, modificandu-si dimensiunile cu variatiile de greutate: cresc odata cu cresterea in greutate si scad cand slabim. Acest lucru permite obtinerea unor rezultate foarte naturale in dinamica, folosind propriile celule ale corpului, fara introducerea unor substante sau implanturi in organism.

Cu tot mai multi barbati acordand atentie modului in care arata nu este surprinzator faptul ca numarul de proceduri estetice chirurgicale si nechirurgicale adresate barbatilor este in crestere  constanta. Din cauza impactului major al social media in zilele noastre imaginea poate fi un factor decisiv in gasirea unei partenere, obtinerea unui job sau chiar in a-ti face noi prieteni. Tot mai multi barbati urmeaza tratamente estetice pentru a-si mentine aspectul tanar sau pentru a modifica ce nu le place la corpurile lor. In top printre cererile de chirurgie estetica ale barbatilor se numara rinoplastia, tratamentul ginecomastiei, lipoaspiratia, blefaroplastia si de ce nu, tratamentele faciale cu botox si acid hialuronic.

Tratamentele estetice neinvazive folosind toxina botulinica pentru ridurile de expresie, acidul hialuronic pentru umplerea ridurilor si volumizarea zonelor faciale care pierd volum prin imbatranire, peeling-urile sau liftingurile cu fire resorbabile sunt cateva arme din arsenalul chirurgului plastician in lupta cu trecerea timpului. Aceste tratamente sunt din ce in ce mai cunoscute si mai folosite de persoane obisnuite, dornice sa-si mentina aspectul facial proaspat si fara riduri.  Rezultatele obtinute prin combinarea tratamentelor neinvazive sunt notabile si pot amana sau chiar inlocui cu succes tratamentele chirurgicale in multe cazuri. Nu este neobisnuit ca in zilele noastre o femeie care apeleaza la botox sau acid hialuronic si are un chirurg plastician bun sa arate la 45 de ani ca la 30  sau una de 60 de ani, despre care in urma cu cativa ani am fi considerat ca are nevoie de un lifting facial, sa nu mai aiba nevoie de operatii ci doar de tratamente neinvazive.

 

Sfaturi inainte de a decide sa faceti o operatie estetica:

 

Este usor sa fii atras de perspectiva operatiilor si tratamentelor estetice totusi daca dumneavoastra sau cineva cunoscut sunteti pe cale sa urmati aceasta cale este important sa va amintiti ca exista riscuri, nu doar beneficii si trebuie sa va informati asupra lor.

  • Nu lasati pretul sa fie factorul de decizie cand selectati chirurgul care va efectua procedura.
  • Luati-va precautiile necesare si nu acceptati compromisuri in privinta calitatii materialelor folosite sau a conditiilor in care se desfasoara actul medical.

Cautati un chirurg care intelege ce nevoi specifice aveti pentru a va asigura o experienta pozitiva si un rezultat satisfacator.

Trenduri in chirurgia estetica

Leave a Reply