image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Chirurgie san

Chirurgia sanului

Chirurgia sanului cuprinde atat tehnici operatorii care tin de chirurgia estetica (ex. marirea sanilor, liftingul mamar, corectarea asimetriilor mamare) cat si tehnici de chirurgie reconstructiva (ex. reconstructia sanului dupa operatia de mastectomie, reductia mamara in cazurile de gigantomastie, operatia pentru ginecomastie). Chirurgia reconstructiva are in unele cazuri costurile acoperite de asigurarile de sanatate dar in cazul chirurgiei estetice acestea sunt suportate in totalitate de catre pacient. Pentru fiecare dintre aceste tipuri de operatii exista multiple tehnici chirurgicale care se pot folosi iar un chirurg plastician experimentat va alege in fiecare caz procedeul care ii va aduce pacientului tipul de rezultat pe care si-l doreste.

Marirea sanilor este o operatie care se realizeaza prin introducerea unor implanturi de silicon sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral. Rezulta sani cu volum mai mare si o forma modificata in functie de dorintele pacientei (rotunda sau anatomica, cu proiectie mai mare sau mai mica, etc).

Marirea sanilor

Liftingul mamar (mastopexia) este o operatie care modifica forma ptozata (lasata) a sanilor prin eliminarea excesului de piele si repozitionarea areolelor si mameloanelor. Se poate asocia cu marirea sanilor cu implanturi de silicon.

Ridicarea sanilor

Reductia mamara este o operatie prin care se micsoreaza volumul exagerat al sanilor sau se corecteaza unele asimetrii de volum ale acestora.

Reductia mamara

Corectia asimetriilor mamare se realizeaza prin combinarea unor tehnici chirurgicale diferite in functie de particularitatile fiecarui caz si de dorintele pacientei. Asfel, pot fi introduse implanturi de volume diferite, se poate face un lifting al unui san si o reductie al celuilalt san, se introduce un implant sau se face un transfer de grasime proprie pe o parte si pe cealalta se face doar lifting, etc. Toate aceste asocieri de tehnici de chirurgie estetica se folosesc cu scopul de a crea un grad cat mai mare de simetrie si pentru stabilirea lor este necesar un examen fizic amanuntit si o discutie aprofundata intre medicul de chirurgie plastica si pacienta.

Corectia mameloane si areola Corectia asimetriilor mamare

Tratamentul chirurgical al ginecomastiei este realizat pentru corectia volumului marit al sanilor la barbati. In functie de tipul de tesut in exces se poate realiza prin indepartarea grasimii (lipoaspiratie), excizia glandei mamare sau corectii ale excesului de piele.

Ginecomastia

Reconstructia mamara este o interventie chirurgicala care reface forma si volumul sanului dupa ce acesta a fost indepartat partial sau total pentru un cancer de san. In functie de tipul si stadiul cancerului, la indicatia medicului oncolog, se poate realiza in acelasi timp cu operatia de mastectomie sau la distanta de aceasta. Pentru refacerea volumului sanului se pot folosi implanturi de silicon sau tesuturi proprii aduse de la distanta (lambouri).

Reconstructia sanului