image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Chirurgie genitala feminina

Chirurgie genitala feminina

Motivele pentru care femeile sunt interesate de modificarea aspectului organelor genitale nu sunt intotdeauna de ordin estetic. Desi exista femei care aleg sa faca acest gen de operatii doar pentru a obtine aspectul dorit in zona genitala, majoritatea solicitarilor vin din partea pacientelor care au diverse probleme in viata de zi cu zi (alegerea tipului de lenjerie, disconfort cand fac sport, leziuni ale labiilor mici in timpul activitatii sexuale, vagin largit care afecteaza viata sexuala a ambilor parteneri, etc).

Labioplastia este o operatie care se adreseaza femeilor care au labiile mici mai lungi si care protruzioneaza in afara labiilor mari. Desi situatia este frecvent intalnita si considerata o varianta anatomica normala, poate produce durere cand femeia poarta lenjerie sau pantaloni mai stramti (pliurile de piele se freaca in timpul mersului) sau labiile mici pot fi impinse de penis in vagin in timpul actului sexual.

Labioplastia

Vaginoplastia este o operatie care are ca scop stramtarea vaginului la femeile care au nascut pe cale vaginala, la cele care au vaginul larg constitutional desi nu au nascut sau la cele care datorita varstei si relaxarii tesuturilor simt ca activitatea sexuala nu mai are aceeasi calitate ca in vremea cand erau mai tinere.

Vaginoplastia

Clitoroplastia cuprinde un ansamblu de tehnici chirurgicale destinate modificarii formei si dimensiunii zonei clitorisului. Unele femei prezinta un exces de piele si mucoasa in jurul clitorisului cauzand atat modificari estetice (zona clitoridiana protruzioneaza in exteriorul labiilor mari) cat si probleme functionale (excesul de tesut in jurul clitorisului face ca stimularea in timpul activitatii sexuale sa fie mai mica). In alte situatii corpul si glandul clitoridian sunt marite cauzand disconfort psihic si sentimente de jena in fata unui potential partener sexual.

Clitoroplastie

Chirurgie genitala feminina