Alfa-hidroxi acizii
AHA cum sunt acidul glicolic, acidul lactic sau acizii de fructe sunt cele mai blande variante de peeling si produc o descuamare fina a pielii, lasand tenul mai luminos si mai neted. Este preferat de catre pacientii care nu-si permit intreruperea activitatilor sociale pe perioada recuperarii postpeel, asa cum se indica in cazul utilizarii TCA sau fenolului. Cu aplicatii repetate saptamanal sau la intervale stabilite de specialist se pot obtine rezultate foarte bune.
Peelingul cu TCA
Are avantajul de a se putea efectua in profunzimi diferite (functie de profunzimea ridurilor sau problemelor pigmentare) modificand concentratia solutiei folosite. Cel mai frecvent se foloseste varianta de profunzime medie care permite tratamentul ridurilor fine, eliminarea problemelor de pigmentare neuniforma, atenuarea cicatricelor de acnee, etc. In cazul in care se doreste un peeling profund, se utilizeaza concentratii crescute ( cu perioada de vindecare postpeel crescuta) sau se efectueaza 2-3 peelinguri de profunzime medie la interval de cateva saptamani-luni. Se poate aplica pe pielea gatului sau toracelui pentru amelioararea problemelor cauzate de acnee.
Fenolul
Este solutia utilizata in cazul in care se doreste un peeling profund. Este indicat in cazul pacientelor cu riduri profunde, leziuni produse de expunerea excesiva la soare, probleme pigmentare ale dermului profund sau leziuni precanceroase. Efectele sunt spectaculoase dar recuperarea este indelungata. Fenolul se foloseste doar la nivelul fetei, aplicatiile pe gat putand lasa cicatrici.