image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Mezoterapie

mezoterapie

Mezoterapie

Mezoterapia este un tratament estetic prin care se introduc in piele sau in tesutul gras subcutanat amestecuri de nutrienti (vitamine, minerale, substante vasodilatatoare, acid hialuronic, etc) cu scopul de a obtine tonifierea pielii, scaderea depozitelor adipoase localizate, ameliorarea aspectului celulitei, oprirea caderii parului si regenerarea acestuia.
Tratamentul presupune injectarea acestor substante in asocieri specifice fiecarei probleme care se trateaza si se realizeaza cu ace extrem de fine care produc un disconfort minim.

Tratamentul mezoterapie nu  presupune retragerea din viata sociala, nu necesita perioade de recuperare si se poate realiza la orice varsta la persoane cu o stare normala de sanatate.

Mezoliftingul

Se poate realiza la nivelul fetei, gatului si al mainilor si imbunatateste tonusul pielii, ii creste gradul de hidratare si netezeste ridurile. Efectele se datoreaza activarii metabolismului celular si cresterii schimburilor intercelulare cu stimularea fibroblastelor si cresterea productiei de colagen. Nu are contraindicatii si face parte din programele antiimbatranire cutanata alaturi de substantele de umplere a ridurilor, toxina botulinica, peelinguri, tratamente laser.
Substanta de baza in acest tratament este acidul hialuronic, substanta continuta in mod normal de catre piele dar a carei concentratie scade cu varsta. Scaderea grosimii pielii care apare odata cu inaintarea in varsta (aproximativ 6% la fiecare 10 ani) se datoreaza scaderii producerii de acid hialuronic si inlocuirea acestuia prin microinjectii poate reface grosimea si structura tegumentului.
Alte substante injectate in acest tratament sunt:
  • vitamina A cu rol in cresterea elasticitatii pielii, ameliorarea leziunilor
  • produse de expunerea la soare,
  • vitamina E cu rol antioxidant
  • vitamina C cu rol in cresterea producerii de colagen si inhibarea
  • roducerii de melanina la nivelul petelor pigmentare
  • vitamine din grupul B
  • aminoacizi
  • acizi nucleici
  • coenzime
Tratamentele se realizeaza de 3-4 ori la un interval de 2 saptamani, apoi cate unul pe luna timp de 3 luni, urmand ca dupa aceea sa se faca intretinerea efectelor in functie de particularitatile pacientului. Nu este necesara testarea prealabila pentru reactii alergice. Contraindicatii: infectii localizate pe zonele care vor fi injectate, herpes, dermatite.

Lipoliza si tratamentul celulitei

Se realizeaza prin injectarea de fosfatidil colina in diverse asocieri care vor favoriza eliminarea depozitelor de grasime de pe abdomen, solduri, talie, coapse, barbie. Metoda poate fi utila si in cazul lipoamelor. In functie de necesitatile pacientului, sunt necesare 4-6 sedinte la interval de 2 saptamani. Efectele adverse sunt minore: edem local, roseata, mici vanatai , formarea de noduli din grasimea lizata (dispar in 4-6 saptamani dupa tratament). Intre tratamente se recomanda masajul regiunilor tratate pentru a evita formarea nodulilor. Nu se recomanda pacientilor care doresc scaderi mari ale grosimii tesutului adipos, in acest caz fiind indicata liposuctia.

Tratamentul alopeciei (caderii parului) prin mezoterapie

se poate efectua atat la femei cat si la barbati. In functie de motivul caderii parului si de sexul pacientului sunt folosite substante care produc vasodilatatie la nivelul foliculilor pilosi, care hranesc firul de par sau care blocheaza activitatea 5a reductazei- enzima implicata in alopecia androgenica (alopecia la barbati sau la femeile cu secretie crescuta de testosteron). Initial sunt necesare 4-6 tratamente la interval de 2 saptamani dupa care se efectueaza un tratament pe luna pentru intretinere. Efectele sunt foarte bune atata timp cat se face tratamentul de intretinere. La oprirea acestuia, nefiind eliminate cauzele care determina caderea parului, aceasta reapare progresiv.