image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Tratamente nechirurgicale.

Tratamente nechirurgicale

Tratamentele estetice nechirurgicale sunt procedee de imbunatatire a aspectului facial si corporal foarte cautate in ultimii ani. Ofera solutii pentru primele riduri sau pentru aspectul obosit datorat cearcanelor, pentru pierderea de volum la fata in urma curelor de slabire sau prin imbatranire, pentru obtinerea unor buze voluptoase cand natura nu ne-a inzestrat cu ele, pentru ameliorarea celulitei, etc. Acestea sunt doar cateva dintre indicatiile tratamentelor estetice injectabile si cu siguranta orice persoana preocupata de modul in care arata poate beneficia de rezultate pe care nu le poate obtine prin tratamente cosmetice clasice sau prin interventii chirurgicale. In functie de tipul de substante folosite tratamentele se impart in mai multe categorii:

Tratamentele cu toxina botulinica (Botox) se folosesc pentru atenuarea ridurilor de expresie (cele de la coada ochiului, dintre sprancene sau de pe frunte) dar si pentru ameliorarea aspectului gatului sau tratamentul transpiratiei excesive axilare sau pe palme ori talpi.

Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica
Reducerea transpiratiei excesive

Tratamentele cu acid hialuronic au multiple indicatii. Datorita cresterii calitatii si diversificarii gamei de produse injectabile pe baza de acid hialuronic se pot obtine o serie de efecte care merg de la umplerea ridurilor fine si imbunatatirea calitatii pielii la adaugarea de volum pe zonele fetei unde acesta nu a existat suficient (ca in cazul buzelor, pometilor sau barbiei) sau s-a pierdut prin slabire sau inaintare in varsta.

Marirea buzelor cu acid hialuronic
Refacerea volumelor faciale cu acid hialuronic
Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic

Mezoterapia este o metoda de tratament injectabil care se poate utiliza in multiple situatii: imbunatirea calitatii si luminozitatii pielii, atenuarea ridurilor fine, atenuarea laxitatii tegumentare, celulita, mici depozite adipoase localizate, caderea parului, etc. Se folosesc amestecuri de substante de genul: acid hialurnic, vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanti, substante vasodilatatoare, substante lipolitice si se injecteaza punct cu punct pe zonele care se doresc tratate. De obicei sunt necesare mai multe sedinte spatiate la 1-3 saptamani iar amestecurile de substante si schemele de tratament sunt personalizate in functie de fiecare pacient.

Mezoterapie

Peelingurile chimice au ca indicatie probleme ale pielii de genul petelor pigmentare, piele devitalizata cu multiple riduri fine, acnee, cicatrici superficiale, etc. Se folosesc substante acide care realizeaza o liza a stratului superificial al pielii si acesta se va descuama, lasand in loc o piele mai neteda, cu un aspect mai uniform si cu mai putine pete.

Peeling

Liftingul facial cu fire este o metoda nechirurgicala de repozitionare a diverselor zone faciale afectate de procesul de imbatranire (pometi, obraji, tesuturile de pe linia mandibulei) folosind fire resorbabile de polidioxanona PDO si/sau policaprolactona PCL. Metoda poate fi utilizata si pentru revitalizarea pielii de pe fata, gat si decolteu la pacienti de orice varsta.

Lifting cu fire