image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Lipoaspiratia secundara

Lipoaspiratia secundara

Lipoaspiratia secundara

Cand lipoaspiratia este efectuata agresiv, fara simt estetic sau stapanire perfecta a tehnicii, rezultatele pot fi neatragatoare si foarte dezamagitoare pentru pacient.
Problemele estetice ramase dupa liposuctie pot fi:
  1. asimetrii,
  2. depresiuni sau supradenivelari pe ariile aspirate,
  3. piele cu aspect flasc in urma extragerii unei cantitati prea mari de grasime
  4. grasime extrasa insuficient pe zonele lucrate
  5. urme lasate de canula la nivelul pielii din cauza aspirarii foarte superficiale
  6. aspect fibrotic cicatriceal al pielii pe zone unde s-a extras toata cantitatea de grasime subcutanata (mai frecvent pe abdomen, la persoane foarte slabe)
Pentru corectarea acestor sechele este necesara alegerea unui chirurg cu mare experienta in lipoaspiratie, interventia fiind mult mai delicata decat in cazurile primare (pe zone unde nu s-a intervenit niciodata). Rezultatele sunt in general satisfacatoare, reusind sa corecteze majoritatea problemelor; sigur, depind de indemanarea chirurgului si de tipul de sechela de corectat. Tehnica de vibrolipoaspiratie permite corectarea mai usoara a sechelelor de tipul fibrozei si denivelarilor lasate de aspirarea prea superficiala spre deosebire de liposuctia clasica, cu posibilitati limitate de abordare a zonelor care au mai fost tratate.
Interventia ( Lipoaspiratia secundara) include aspirarea strategica a grasimii din zonele care necesita uniformizarea aspectului iar in alte cazuri poate fi necesar transferul de grasime proprie pentru corectarea depresiunilor. Aceste doua metode pot fi utilizate impreuna sau separat in functie de particularitatile cazului dumneavoastra. Ca si lipoaspiratia primara, corectarea sechelelor postliposuctie se realizeaza sub anestezie locala (completata cu sedare intravenoasa), anstezie peridurala sau anestezie generala in functie de particularitatile fiecarui caz. Nu este necesara internarea iar pacientul poate parasi clinica la 2-3 ore postoperator daca anestezia folosita a fost locala sau peridurala.
In caz ca veti avea nevoie, vi se va prescrie tratament antialgic dar de obicei durerea dupa vibrolipoaspiratie este mai mica decat in tehnica obisnuita de liposuctie si recuperarea mult mai rapida. Pentru a facilita retractia pielii pe zonele operate si a limita formarea edemului postoperator veti purta un corset zi si noapte timp de 3 saptamani, urmand ca dupa aceea sa-l mentineti doar pe timpul zilei, timp de inca 2-3 saptamani. Echimozele dispar in 1-2 saptamani iar edemul in 2-3 saptamani. Pentru evaluarea rezultatului final sunt necesare cateva luni pentru a permite pielii sa se retracte, edemului sa dispara si celulelor grase transferate sa se integreze pe noile zone.

Lipoaspiratia secundara