image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Refacerea volumelor faciale cu acid hialuronic

refacerea volumelor faciale cu acid hialuronic

Refacerea volumelor faciale cu acid hialuronic

Procesul de imbatranire la nivelul fetei presupune atat modificari ale grosimii si elasticitatii pielii cat si modificari ale scheletului facial. Daca am incerca sa atenuam efectele trecerii timpului doar concentrandu-ne pe tratamentul ridurilor am obtine o imbunatatire partiala a aspectului. Ar persista aspectul cazut al obrajilor, pierderea de volum la nivelul pleoapelor inferioare, sprancenele ptozate sau linia intrerupta a mandibulei; toate acestea adauga ani fetei, mai mult chiar decat ridurile. Pentru a va convinge de pierderea de volum a structurilor faciale odata cu inaintarea in varsta este suficient sa comparam aspectul actual cu o fotografie facuta cu 10 sau 20 ani in urma.
Puteti constata multiple modificari, cum ar fi:
  • pometii nu mai au volumul pe care l-au avut in tinerete iar profilul obrazului nu mai are forma unei linii convexe spre exterior ci un aspect ondulat
  • zona cearcanelor (santul lacrimilor) este adancita, dand ochilor un aspect obosit permanent
  • sprancenele sunt mai coborate si relieful osos pe care sunt localizate este mai putin proeminent
  • buza superioara are un aspect aplatizat iar distanta dintre baza narinelor si marginea buzei este mai lunga
  • colturile gurii sunt mai putin evidente si sunt impinse in jos de obrajii care par a avea prea multa piele
  • mandibula nu mai are o linie dreapta ci un aspect ondulat produs de excesul de piele sau de pierderea reliefului osos
  • lobulii auriculari sunt ridati, fara volum si atarna
Toate acestea sunt modificari normale ale tesuturilor odata cu inaintarea in varsta si apar in grade diferite si in asocieri diferite in functie de particularitatile anatomice ale fiecarui pacient. Pentru a obtine rezultate cu adevarat importante prin refacerea volumelor faciale cu acid hialuronic este necesara evaluarea foarte atenta a problemelor si dorintelor fiecarui pacient si realizarea de interventii estetice personalizate care pot cuprinde injectarea de acid hialuronic, tratamente cu toxina botulinica, peelinguri chimice sau tratamente laser. Pentru refacerea volumelor faciale, acidul hialuronic este un produs de o foarte buna calitate si cu riscuri minime. Fiind un produs asemanator acidului hialuronic existent in organismul uman si neavand origine animala, nu prezinta risc de reactii alergice si nu necesita testare prealabila.
Injectarea se efectueaza dupa anestezierea regiunilor care vor fi tratate si nu presupune intreruperea activitatilor sociale pentru recuperare. Postinjectare se recomanda aplicarea de gheata pentru limitarea formarii edemului. Este posibila aparitia de mici echimoze care se pot acoperi cu un machiaj corector timp de cateva zile. Doar in cazul regiunii pleoapelor inferioare pot aparea echimoze si un edem mai important care sa nu permita un aspect optim in cazul in care pacientul trebuie sa participe la evenimente sociale importante.

Efectele adverse sunt rare, produsul fiind foarte bine tolerat si total reversibil. Sunt posibile mici asimetrii sau corectii insuficiente care se remediaza la 2-3 saptamani dupa injectarea initiala, cand tot edemul a disparut. Rezultatele estetice obtinute sunt foarte bune, se observa imediat postinjectare si sunt total dependente de volumul de substanta folosita. Efectul ( refacerea volumelor faciale cu acid hialuronic )persista intre 8-12 luni, in functie de zona injectata, tipul de produs folosit si particularitatile organismului pacientului.

Vezi imagini pentru refacerea volumelor faciale cu acid hialuronic
Vezi galeria foto
Vezi articole similare pe blog: