image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Marirea buzelor cu acid hialuronic

Marirea buzelor cu acid hialuronic

Marirea buzelor cu acid hialuronic

Din totdeauna buzele pline si frumos conturate au adus un plus de frumusete, senzualitate si tinerete oricarui chip. Pentru aceasta, procedura estetica de marire a buzelor este una foarte cautata si foarte frecvent realizata. In functie de preferintele si situatiile particulare ale pacientilor, se pot alege metode care presupun injectarea de diverse produse naturale (grasime proprie) sau artificiale (acid hialuronic, silicon, etc). Dintre toate aceste metode, marirea buzelor cu acid hialuronic este cea mai simpla si mai lipsita de complicatii.
Acidul hialuronic este o substanta prezenta in mod natural in organismul uman, la nivelul pielii, cartilajelor articulare, globului ocular, etc. Are rol extrem de important in realizarea structurii normale a tesuturilor si in mentinerea functiilor acestora. In cadrul procedurii pot fi urmarite mai multe scopuri:
  • conturarea buzelor pentru a scoate in evidenta niste buze care au volum suficient si o forma frumoasa dar care nu sunt bine delimitate de pielea din jurul gurii; se recomanda in special persoanelor care au pierdut o mica parte din volumul buzelor datorita varstei sau la tinerele care doresc un aspect usor artificial (mai ales pentru buza superioara)
  • realizarea unui plus de volum care poate fi repartizat uniform, pe ambele buze sau localizat, in functie de preferintele pacientului si de criteriile estetice
  • accentuarea crestelor filtrumului (cele doua coloane proeminente care coboara de la baza narinelor spre buza superioara)
    tratarea ridurilor verticale din jurul gurii la persoanele mai in varsta sau la fumatoare
  • ridicarea colturilor gurii pentru a evita aspectul trist permanent pe care il creaza gura cu colturile orientate inferior
  • umplerea santurilor care pleaca de la colturile gurii spre marginea inferioara a mandibulei (asa numitele ”riduri de marioneta”)
Pentru obtinerea unor rezultate optime, la persoanele de peste 35-40 ani este indicat tratamentul intregii regiuni din jurul gurii si nu doar a buzelor; schimbarile efectuate la nivelul intregului etaj facial inferior sunt mult mai evidente si par mult mai naturale decat daca s-ar realiza doar marirea de buze si santurile nazolabiale sau ridurile marioneta ar ramane necorectate.
Procedura de marire a buzelor cu acid hialuronic are putine contraindicatii ( infectii locale de tip herpetic sau de alta natura pe zonele de tratat, sarcina si alaptarea, boli autoimune, tulburari de coagulare) si nu este necesara testarea prealabila, produsul neprezentand risc de declansare a unor alergii.
Marirea buzelor cu acid hialuronic se realizeaza sub diverse forme de anestezie locala sau prin aplicarea unor creme anestezice in functie de toleranta pacientilor la durere; este de preferat anestezierea regiunilor care vor fi tratate prin injectarea de anestezice locale deoarece buzele sunt foarte bogat inervate si prezinta o sensibilitate crescuta la durere. Postinjectare pacientii isi pot relua activitatile obisnuite, edemul nefiind extrem de important si disparand complet in 24-48 ore. Este posibila aparitia unor mici echimoze care pot fi mascate cu rujul de buze.
Efectele obtinute sunt strict dependente de cantitatea de produs injectat dar nu se recomanda introducerea de cantitati mai mari de 1.5-2 ml intr-o singura sedinta datorita riscului de migrare a substantei si edemului mare postinjectare. La 2-3 saptamani dupa tratament se face evaluarea rezultatelor si se realizeaza micile corectii care sunt uneori necesare. Efectele se mentin aproximativ 6 luni, in functie de particularitatile organismului, de obiceiurile personale (fumatul, inflamatiile locale si traumatizarea repetata prin masaj duc la accelerarea descompunerii acidului hialuronic injectat) si de tipul de produs injectat. La repetarea procedurii se constata cresterea duratei efectului, produsul injectat stimuland producerea locala de colagen si creind un plus de volum local.
Reactile adverse sunt minore, in general fiind de ordin estetic (corectie prea mica sau prea mare, mici asimetrii, marire cu aspect complet inestetic, netinand cont de proportiile naturale ale elementelor buzelor). Aparitia reactiilor inflamatorii de tipul granuloamelor este de asemenea posibila dar foarte rara. Indiferent de tipul de probleme aparute postinjectare, acestea sunt usor de tratat datorita caracterului temporar al produsului cat si datorita existentei unui tip de ”antidot” prin a carui injectare se elimina complet acidul hialuronic de la nivelul zonelor tratate.
Vezi imagini pentru marirea buzelor cu acid hialuronic:
Vezi galerie foto