image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Chirurgie corp

Chirurgie corp

Chirugia conturului corporal cuprinde operatii estetice destinate imbunatatirii aspectului corpului prin modificarea dimensiunilor sau a formelor acestuia. In general se adreseaza persoanelor cu greutate normala sau usor supraponderale care doresc sa modifice zona abdominala sau talia, bratele, coapsele sau regiunea toracica prin eliminarea depozitelor de grasime si/sau a pielii in exces.

Abdominoplastia este o operatie prin care se elimina pielea care atarna pe abdomen; impreuna cu excesul de piele se pot elimina si depozitele de grasime iar musculatura abdominala afectata de sarcini sau procesele de ingrasare/slabire se plicatureaza si se tensioneaza dand abdomenului un aspect plat.

Vezi abdominoplastia

Chirurgia dupa scaderea masiva in greutate se realizeaza cu scopul de a elimina excesul de piele care de multe ori impiedica pacientii sa duca o viata normala dupa ce au slabit. Sortul abdominal si pielea care atarna pe coapse pot impiedica mersul normal, datorita frecarii si transpiratiei se pot produce leziuni ale pielii cu ulceratii si infectii, stima de sine a pacientilor este mult scazuta datorita aspectului fizic.

Lifting corporal
Liftingul bratelor
Liftingul coapselor

Lipoaspiratia este o metoda chirurgicala de indepartare a depozitelor de grasime care se realizeaza cu ajutorul unor canule subtiri conectate la un mecanism care aspira grasimea. In functie de metoda prin care se obtine dislocarea si aspiratia grasimii lipoaspiratia poate fi: lipoaspiratie clasica (cu vacuum), lipoaspiratie cu ultrasunete, lipoaspiratie cu jet de apa, lipoaspiratie laser, vibrolipoaspiratie. Vibrolipoaspiratia este metoda pe care dr. Angela Petre o prefera si o foloseste datorita eficientei sale atat in ceea ce priveste cantitatea de grasime care se poate extrage dar si datorita aspectului uniform al regiunilor tratate. Metoda este mai putin invaziva iar recuperarea mult mai rapida.

Vezi lipoaspiratie
Vezi lipoaspiratia-secundara
Six-pack-lipoaspiratia

Operatiile estetice dupa nastere ofera posibilitatea de a reface forma corpului modificat de sarcina si alaptare. De obicei se adreseaza problemelor abdomenului (piele in exces, musculatura slabita, depozite de grasime), sanilor (dupa alaptare pielea se lasa iar glanda mamara se atrofiaza rezultand un aspect ptozat si cu pierdere de volum) si zonei genitale (vagin largit dupa nasterea pe cale naturala, modificari ale labiilor mici, etc).

Chirurgia dupa graviditate