image
Medic specialist chirurgie estetica
Articole recente
Search

Labioplastia

labioplastia

Labioplastia

Labioplastia este o interventie chirurgicala care corecteaza problemele de aspect ale labiilor ( volum, forma, simetrie)
Motivele pentru care pacientele noastre vin la consultatii in vederea unei labioplastii sunt multiple dar in general sunt din categoriile:
– “ma deranjeaza aspectul estetic, as dori ca labiile mici sa fie acoperite de cele mari cand stau in picioare”
– “fac sport si port colanti iar labiile mici foarte voluminoase arata inestetic”
– “uneori in timpul actului sexual labiile mici sunt impinse in vagin si imi creeaza disconfort”
– “zona genitala este prea voluminoasa si trebuie sa fiu atenta sa nu-mi iasa labiile mici din costumul de baie”
– “cand port lenjerie/pantaloni stramti labiile mici devin dureroase din cauza frecarii”
– “nu imi place pigmentarea de pe marginile labiilor si pentru ca sunt mai lungi, nu s-ar putea elimina acest tesut?”
  • Labiile mici pot fi hipertrofiate constitutional, fara ca pacienta sa fi avut vreo problema de sanatate sau sa fi nascut dar uneori alungirea labiilor poate aparea postpartum sau in urma unor tratamente hormonale.
Indiferent de cauza, tratamentul chirurgical este relativ simplu, excizandu-se excesul de tesut de la nivelul labiilor. Cicatricile sunt invizibile dupa vindecare iar rezultatele sunt definitive.
Prin acest procedeu se poate practica si excizia pielii in exces de la nivelul clitorisului pentru a-l expune mai bine in timpul actului sexual sau pentru a obtine un aspect armonios al intregii zone genitale (un exces de tesut in jurul clitorisului impreuna cu labiile mici scurte ar produce un aspect de mini penis)
Interventia se practica sub anestezie locala si nu este necesara internarea.
Anestezia locala asigura un confort perfect pentru realizarea operatiei si doar in situatii speciale (paciente extrem de anxioase, cu atacuri de panica) este necesara anestezia generala cu spitalizare o noapte.
In functie de ce vom avea de corectat, interventia dureaza 1-1.5 ore.
Postoperator veti ramane sub supraveghere medicala timp de 2-3 ore pentru a ne asigura ca nu exista nicio sangerare apoi veti merge acasa.
In primele zile postoperator este indicat sa stati mai mult in repaus, alternand pozitia la orizontala cu cea asezata si statul in picioare pentru a limita aparitia edemului.
Firele de sutura sunt resorbabile.
Vindecarea se realizeaza in 3-4 saptamani si necesita o igiena foarte atenta a suturilor.
Durerea postoperatorie este de intensitate mica si se combate cu antialgice.
Singurele restrictii pe care le veti avea vor fi cele care tin de activitatea sexuala (repaus sexual timp de 6 saptamani) sau de efortul fizic deoarece exista risc de dehiscenta (desfacere) a suturilor.

  • Labiile mari pot prezenta modificari de volum atat in plus cat si in minus. Astfel, regiunea pubiana poate avea un aspect proeminent la persoanele usor supraponderale sau la cele care prezinta cicatrici orizontale in etajul abdominal inferior ( ex. postcezariana). Acest aspect neplacut poate fi corectat printr-o mica lipoaspiratie a regiunii pubiene si a labiilor mari.
    In cazul opus, in care labiile mari si-au pierdut volumul datorita varstei sau scaderii masive in greutate, se poate realiza intinerirea regiunii prin transfer de grasime proprie, recoltata din zonele unde pacienta prezinta depozite adipoase.
    Pentru cazurile in care labiile mari prezinta un exces de piele (constitutional sau la femeile care au pierdut foarte mult in greutate) exista varianta de a elimina acest exces. In functie de fiecare situatie in parte pentru labioplastie se poate sa fie necesar un lifting al pubisului sau excizia directa a pielii in exces pe lungimea labiilor mari. Cicatricile se vindeca foarte frumos, fiind aproape imperceptibile. In cazurile in care datorita inaintarii in varsta sau scaderii in greutate labiile mari au capatat un aspect flasc se poate obtine o corectie foarte buna prin transfer de grasime proprie.
Vezi imagini pentru labioplastie :
Vezi galeria foto
Articole inrudite in blog: